Sunday, June 30, 2013

Budget Trip to Krabi : Part 3.

heyya! sorry for being late updating my Krabi stuff. i was busy wityh my jobs recently. n now will proceed with my internship. fun. what a year. :D




Phi Phi Island & Maya Bay.

Transportation : Speed Boat
Meal : Lunch provided
Activities : Snorkeling, jalan2 tepi pantai, main ombak, bagi ikan makan sambil snorkeling.
Cenderahati : nanti kat sana akan ada orang amik gambar kita diam2. so sapa lucky boleh beli masa habis island hopping dengan kadar rm10 (100 baht) tp aku xde gambar sedih. kurang diva agaknye masa tu. ahahahaha























maya bay aku tak sempat amik gambar sebab totally soaked malas nak bawak camera. hehe. tapi ombak dia besar besar so boleh la kalau nk rasa duduk atas air :P



Night Market

Transportation : Van
Activities  : Shopping Spree! beli ole2 Krabi :D
Budget : 

Baju i love Krabi = RM10 sehelai. kat lain paling murah dapat laa dalam RM12-15. xleh kurang =.=
Keychain/Fridge Magnet = RM20 utk 15 jenis barang. haaa ok la murah la ru dari 4 barang RM10. :P
Lain - lain tu beli makanan. ayam goreng yang mak cik pakai tudung jual tu recommended beli sebab sedap gila ayam goreng dia. dah la pedas perasa tomyam siap! XD pastu kalau nk try tako murah, ada makcik ni jual, pakai tudung, dia jual tako RM3 utk 6 ketol. serius sedap! :D



alaa gambar x de pulak sebab mostly dalam camera talion. xpe nanti upload balik utk edisi seterusnya ye. activity seterusnya ialah Gajah dan makan2 buah! and pegi mengurut utk final day kat sana! hehehe. k bye! till then


3 comments:

Rara Nasiha said...

Cantik betul laut dia. Bila la dapat ke sana :)

zarifahmr said...

herghhh bestnya kak long !

facchan said...

x sabo bace update gi jepun! *advance*