Tuesday, January 4, 2011

Coklat Sebagai Ganti Bunga Telur.

salam. entry ni memang entry tertunggak. sebab event ni sebelum new year. banyak hal nak kene buat maka tertangguhlah entry yang penuh dengan coklat ni. takpe. sy nak story jugak. =p



still, masih lagi dalam cousin saya punya wedding,lili. but instead of bunga telur as a door gifts to guests, mereka buat coklat sendiri dengan filed up macam2 perisa. salute lah mama! sebab pandai buat coklat. ada coklat putih, coklat gelap dan coklat tenusu. ade yang kacang, ada macam2 lah! sume cantik2. banyak sangat bentuk. love-shaped, shell-shaped,leaf-shape. sume tu nk bagi kat tetamu perempuan dan VVIP. tetamu lelaki dapat kuih bakar. nyum2. heaven lah kalau sape2 datang wedding lili haritu. =)



memang nampak eksklusif kan? kotak macam kotak vantage!




tadaa! tu lah dia! eh, ayah tuu. makan capkelat tuuu. =p




ini lah rupe coklat yang rose. seriously cute!




lepas siap packaging coklat ni dalam uncang n kotak, saya pun macam nak duduk je atas pelamin buaian tu. hehe. pengantin, sorry sebab saya rasmi amik gambar dulu. =p tp gambar tak berteman. dengan adik cantik manis pun dah cukup. ;)




pengapit pun nak try jugak duk atas pelamin. 
oke, time pengapit, sy duk seblah bunga tinggi.tu sebab kipas bunga. bukan kipas pengantin. sigh




haa. dah abis pun. saje nak tepek banyak gambar. sebab exited dapat bungkus coklat. ekeke. =p lepas buat semua benda alah tu, kami pun pergi jalan-jalan KLCC. nak bukti. =p



pokok kismes pepel. macam kismes dalam sedih jep. =p




p/s : kalau ada rezeki lebih, nak buat 'telur londang' untuk tetamu yang datang walimah. eh, pindang ke londang? =p jokes. till then. tata!

6 comments:

Mat Ju San said...

wei la sedak nyo la tido atah pelamin. leh wat batal busuk atah tu. fuhh! leno.

ardinihumaira said...

unh unhhh... cekelat tuh... kalo dni yang packing mesti jadi kurang sebab dni tak leh tahan nak nelan cekelat. pasni mesti tak dop orang nak suh dni packing cekelat... heheee.. :D pecah rahsia... lariksssssss

izan_cute said...

patot la siap pacing semua coklat,ada special assistant rupanya hehe...kalau dkt dgn akak,bley wat kek plak =D

hawafatehah said...

okei lapow plk tgok cokolat manyok3. nyumnyum

Safiyya said...

matju : haha. xleh tido situ. tido kat katil lagi selesa. ;D


k.dini : haha. men kejar2 jap dengan k.dini! =D same la. aritu men makan 3-4 ketul. nasib banyak. =p


kak izan : hehe. dengan akak, nk tgk je pakar buat kek! nak2 time buat cheese cake! =D


hawa : theehehe. nyumylicious! ;)

Mat Ju San said...

sedak apo tido atah pelamin tu. leh pose siap. sambil memegang handbag baru. muahahaha. ;p