Friday, October 21, 2011

Kompaun MBPJ : Salah Parking

Assalamualaikum




saya kene saman dengan MBPJ sebab parking merata-rata. tempat tu tempat orang ramai datang. tapi parking sentiasa tak cukup. haihs! sabar jelah.





rate saman dekat situ, RM100. if within 2 weeks kita bayar, dapat diskaun RM30. lebih dari 2 minggu, denda RM50. kalau tak bayar jugak, kompaun naik kepada RM70 dan ada surat merah (surat warning). kalau tak bayar jugak, jumpa dalam mahkamah la kan? jadi RM350. haa.









ingat nak abaikan aje. tapi sebab ada num cukai jalan tu, nak tak nak, kene bayar lah jugak. sebab nanti, MBPJ akan coorperate dengan jpj, mahu lagi parah bayarannya. road tax pun mesti tersekat. huaa







p/s : wahai kancilku yang comel. perkhidmatan anda sehinga kini memberi kemudahan kepadaku dari asasi sehingga tahun akhir. semoga kancil comel sihat sentiasa. amin. :)

9 comments:

gamep01nt said...

Abes duit dekat saman je la. hahaha

Tuan Maslieny said...

Cik Saffiyah, diskaun RM30 dari RM100 atau kena bayar RM30 shj?, cuma bertanya sbb saya pun kena saman yg sama.

Safiyya said...

kena bayar rm30 je. :)

Magenan Mohanan said...

HI kakak Saffiyah, ka bayar saman kat menara MBPJ ke?...sbb sy pun dapat saman yg sama pd 18/3/14...so, bagaimana prosedurnya ka?...Adakah sy kena buat rayuan @ terus tunjuk resit dan bayar RM30?...thank you ka..

Magenan Mohanan said...

HI kakak Saffiyah, ka bayar saman kat menara MBPJ ke?...sbb sy pun dapat saman yg sama pd 18/3/14...so, bagaimana prosedurnya ka?...Adakah sy kena buat rayuan @ terus tunjuk resit dan bayar RM30?...thank you ka..

Safiyya Ulfah said...

hi magenan mohanan! nanti terus pergi ke manara mbpj, kalau within 14 days, kena bayar rm30 je. kalau lebih 14 hari kena bayar rm50. nanti naik je kat menara tapi lupa tingkat berapa. nanti tanya kat kaunter yea. biasa tak ramai orang. hehe

Safiyya Ulfah said...

hi magenan mohanan! nanti terus pergi ke manara mbpj, kalau within 14 days, kena bayar rm30 je. kalau lebih 14 hari kena bayar rm50. nanti naik je kat menara tapi lupa tingkat berapa. nanti tanya kat kaunter yea. biasa tak ramai orang. hehe

Magenan Mohanan said...

ok ka, thanx alot for info ka...sy akan update ka lepas pergi sana n bayar kompaun tu...:-)

Magenan Mohanan said...

ok ka, thanx ka for the info...sy akan update ka lepas sy ke sana n bayar kompaun itu ka...:-)