Saturday, May 26, 2012

Malam Apresiasi Gemilang 2011/2012 (MAG), Kolej Kediman Raja Dr Nazrin Shah, (Kolej 12)

Assalamualaikum.









Tempat :  Palace of The Golden Horses
Masa : 8 - 11.30 malam (lebih kurang la)
Tarikh :  20 Mei 2012
Tema : Color De Bloque, Around The World
Artis : Kawan Liyana Jasmay dalam cerita Papadom yang chinese tu, Nassier Wahab, Dina.











ini adalah dinner yang terkhir untuk diner kolej. saya letak expectation agak tinggi mungkin sebab venue dia grand gitu. biasalah, tempat mewah macam ni mesti best punya. :D




saya bertolak dari rumah sebab kelengkapan semua di rumah. terima kasih kepada umi sebab kasi pinjam baju dan Fareeda, dan juga kepada kak ngah sarazaqea, penata rias muka saya yang membuatkan saya kelihatan anggun pada malam itu :D the simpler, the nicer.










menu macam biasa lah. chinese cuisine. tapi macam x cukup satu dish rasanya,  memandangkan saya ni dah biasa sangat dengan chinese cuisine. saya rasa malam tu xde buttered prawn tapi yang ada hanyalah prawn crackers atau dalam bahasa melayunya, keropok udang. hoho. walaupun sama udang tapi rasa tetap lain. sedih juga sebab attend dinner sebab nak makan buttered prawn sebenarnya.









apa yang boleh dikagumkan dengan dinner kali ini ialah, personally, saya suka dengan gimik perasmian. glob diletakkan di tempatnya, lepas tu kebabom! letup keluar riben2. tiba2 hall tutup lampu, tapi glob je yang dinyalakan. serious kagum. :D









dari segi persembahan, okey la. tarian tu best. lagu semua best. ada jugak fashion show, tapi tak berapa nk tengok sebab dah ada makanan masa tu. :D tapi part persembahan intro emcee tak formal tu, i was like,errr... lemah gemalai dibuat-buat aka gedik nye.  emcee formal pulak terlalulah slang dalam bahasa inggerisnya. rindu pulak emcee dinner dekat 5th. for me, 5th way better by conducting the event, as in emcees.  boleh di asah lagi bakatnya. chayok 12th!




dari segi audio, ade sedikit masalah bila part nassier wahab masuk menyanyi, minus one tersekat-sekat. bukan sekali tapi banyak kali. end up nassier wahab nyanyi tanpa minus one. cool!  ada jugak lagu bailamos dengan memori cinta luka. mengamit kenangan betul sebab tu lagu lagu lama n nostalgic! :D that chinese artist tu pun sedap suara dia. :D walaupun dia nyanyi lagu cina, tapi masih menghiburkan.  tak kurang juga dengan dina. semua lagu letup2 dia nyanyi malam tu. :D so tak payah shilla hamzah pun xpe rasanya. :D




lucky draw pun awesome jugak. dapat samsung galaxy Y. tapi tu yang final lucky draw. tahniah sape yang dapat. hehe. itu sahaja yang nak komen sepanjang dinner tahun ni. best sebab dapat gi Palace of The Golden Horses lepas tu boleh tengok ramai orang pakai baju lawa2. :D biasa lah, majlis mana yang sempurna kan? mana yang boleh diperbaiki, harap boleh dibaik pulih untuk masa yang akan datang. okey? :D






























tak dapat snap pic banyak banyak sebab semua cepat nak balik sebab esok kelas. hoho. k bye!




p/s : kebetulan baju dinner malam tu sama dengan tema pencarian model dara. com. eh? :P terrr sama pula. hehehe.

2 comments:

nur anis said...

dah tak dapat merasa dah dinner college...saya dulku first college..:)

Safiyya said...

waaah. yeke? astar pun best jugak kan dinner nye? :D