Tuesday, April 3, 2012

Permainan Kegemaran : Draw Something!

Assalamualaikum.





bila saya menggunakan smartphone, saya lebih tertarik dengan memuat turun permainan yang mendapat rating tertinggi dan free. :D sekarang saya sangat ketagih bermain Draw Something atau dikenali juga dengan Draw Some. :D









Game Draw Some ni best sebab dia main lukis-lukis based on perkataan yang dia bagi. setiap perkataan yang dia bagi tu ada nilai tersendiri. n nilai tu dia nisbahkan kepada coin/token. so kalau betul apa yang dia teka, kita dapat duit. :D gambar yang kita lukis tu kita send kepada kawan-kawan yang main jugak benda ni. so basically, game ni game teka-teka gambar je. hehehe.




fakta game :


1. hanya perlu download game ni.

2. lepas tu pilih nak main game tu via apa. facebook ke, username ke, email ke or random. basically kalau yang random tu dia main pilih je sapa2 yang ready nak main dengan kita. n usually dari golongan mat salleh.

3. kita akan diberikan 3 pilihan perkataan untuk dilukis. basically, gambar senang, dia bagi 1 coin. gambar sederhana nilai dia 2 coins n gambar susah dia bagi 3 coins.

4. biasanya gambar susah tu kita kene lukis orang. tak pun negara. -_-'

5. mula2 kita akan diiberikan 4 warna asas untuk melukis, iaitu warna merah, biru, kuning, dan hitam.

6. juga disediakan pemadam untuk padam apa yang kita salah lukis.

7. kalau serabut sangat lukisan tu lepas tu malas nk padam, ada button gambar tong sampah dekat bawah then boleh lukis atas kanvas baru. :)

8. DS bagi percuma 5 bijik bom so that if kita dah mati akal dengan huruf2 untuk di teka, tekan je bomb. dia hilangkan 4 huruf. much easier to guess the picture, right? :D

9. bila dah banyak duit, boleh la beli warna-warna lain. saya dah beli 2 set warna. :D

10. saya happy melukis bila ade guide dengan google gambar tu. :P






below are my arts. haha. buruk tapi boleh la kalau nak teke apa kan? :P



























kawan2 drawsome saya kebanyakannya dari orang luar negara sebab saya selalu main dengan random people. :D saya sayang turns saya dengan pemain. turns paling tinggi setakat ni ialah 41. ehe. tu la sebab selalu passed kan. x faham dia lukis apa, then waste turns. haihs! -_-' so, marilah kita main ramai2. :D 




p/s : kalaulah ada pen, senang sikit nk lukis. huaaaa

7 comments:

Ihsan Arifin said...

ni budak budak tadika conteng lawa lagi haha

yannie bunny said...

omaigod! me addicted too! smp tersengguk menunggu org draw. but my drawing s*cks big time. smp ada org anta msg bengang xdpt teka. hahaha.

Safiyya said...

@ihsan : ahaha. haruslah dorang lagi lawa sebab dorang belaja lukis2 gune ipad. :P


yannie :wheee, jom kite main same2. meh sy add awk. :DD. tu la klaka jugak ade yg bengang xleh teke. hahaha XD

yannie bunny said...

jom! i pakai yg hubby pnya. blh invite pakai email kn? his email is raulrizal@gmail.com.

ppsssstttt. jgn mara eh lukisan i buruk gelllll.. hihihihi.

Safiyya said...

Yannie : i ady add you. :D jom main lukis2! :DD

cik aletheea: said...

game ni tgh top skrang ..
bets kan..
btw,
u nye lukisan x le teruk sgt,
still bleh diteka.. hahahaha
masih ohsem

Safiyya said...

haha. thanks cik aletheea. XD paling2 tak reti, end up google gambar. thehehe