Monday, July 30, 2012

Facebook : Friend Request

Assalamualaikum
recently, ramai betul yang add saya di facebook. dengan berbekalkan 2-9 orang mutual friends, saya rasa macam malas je nak approve. bukan sebab apa.saya pun tak kenal siapa yang nak berkawan dengan saya tu. as from now on, saya lebih berhati-hati kalau nak approve orang sebab facebook saya rasa org lebih suka stalk dari berkawan. jadi, better prevent than cure, right?
dengan mood bulan ramadhan yang mulia ini, makin ramai yang add saya. pelik jugak sebab saya paused facebook for a month plus plus and x berapa aktif nak letak status and pictures. jadi rasa suspicious. lalu saya cek profile sorang sorang. mutual friends x banyak sangat pun. rupa-rupanya facebook untuk meniaga. huhuhuu. let say kalau saya approve, nanti risikonya ialah saya akan menjadi bahan tag untuk produk mereka dan keadaan ini sangatlah tidak selesa. jadi, they remain unfriend. sorry guys. huhu
saya juga sedang beroperasi untuk unfriend mane-mane yang saya tak kenal, yang selalu send game request dan post status yang tidak berfaedah. makanya, marilah kita memberi faedah antara satu sama lain. :) peace.. selamat berterawih semua. wassalam..

No comments: